: Μηχάνημα καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ

Solar panel/Μηχάνημα καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τα φωτοβολταϊκά πάνελ;

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι ένα καθαρό φωτοβολταϊκό πάνελ είναι πολύ πιο αποδοτικό από ένα βρώμικο. Μπορεί να χάσετε μέχρι και 20% της παραγωγής ενέργειας. Κάθε μέρα μπορείτε να υπομείνετε λιγότερη παραγωγή ενέργειας επειδή η απόδοση των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι χαμηλότερη. Ενέργεια σημαίνει χρήμα. Πολύ συχνά, ο κόσμος πιστεύει ότι η βροχή θα καθαρίσει με φυσικό τρόπο τα πάνελ, ενώ στην πραγματικότητα η βροχή μπορεί να μολύνει την επιφάνεια των πάνελ και να κατακάθεται χώμα ή κάτι άλλο το οποίο οπωσδήποτε θα μειώσει τη μεταφορά ενέργειας. Μέσος όρος μείωσης 15%.

Το συγκρότημα καθαρισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ή μεγάλες επιφάνειες καθώς επίσης και για των καθαρισμό υαλοπινάκων. Η κατασκευή του, εύκολη στη χρήση και στη μετακίνηση. Η δεξαμενή της ρητίνης θα μετατρέπει το φυσικό νερό σε αφαλατωμένο το οποίο καθαρίζει τέλεια τα πάνελ. Δεν είναι απαραίτητα η χρήση κάποιου χημικού. Το αφαλατωμένο νερό καθαρίζει 5 φορές καλύτερα από το φυσικό νερό και δε μολύνει.

Σε περίπτωση που η ρητίνη πάψει να παράγει καλής ποιότητας αφαλατωμένο νερό, μπορεί να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Κάτω από καλές συνθήκες η δεξαμενή μπορεί να παράγει μέχρι 11.500 λίτρα αφαλατωμένου νερού καλής ποιότητας. Για να καθαριστεί ένα τετραγωνικό μέτρο χρειάζονται 2 λίτρα νερού, συνεπώς με μία δεξαμενή είναι δυνατό να καθαρίσετε 5.500 τετραγωνικά μέτρα.

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ SC 1-30Βασικός εξοπλισμός
φωτοβολταϊκών πάνελ SC 1-30 (όπως φαίνεται στην φωτογραφία)
Δεξαμενή ρητίνης 30 λίτρων
Ρητίνη αναζωογόνησης
Τηλεσκοπική προέκταση ( 4 * 170cm) SC1-30 μοντέλο (6mt)
Βούρτσα 25cm SC1-30 μοντέλο
Τηλεσκοπική προέκταση (2,5mt) SC1-30 μοντέλο
Τρόλεϊ με μεγάλες πνευματικές ρόδες
Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι μεταξύ +3 μέχρι +40°C. και συνδέεται στη βρύση του δικτύου με ελάχιστη πίεση 3 - 5 bar.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
“CLASS  C”

Το ’’Class C’’ είναι μελετημένο για επαγγελματική χρήση και πλύσιμο όπου ο χρόνος και οι μεγάλες επιφάνειες έχουν βασική σημασία.
Μετακινούμενο, με περιστρεφόμενη βούρτσα (700στροφές) και ταχυσυνδέσμους για τηνεξασφάλιση της ταχείας αλλαγής των αξεσουάρ.
Απόδοση περιστρεφόμενης βούρτσας: Δυναμικότητα καθαρισμού μέχρι 300 τετραγωνικά μέτρα / ώρα.
Πίεση λειτουργίας 70 – 160 bar.
Διανομή νερού 10 – 13 λίτρα / λεπτό.

Επαγγελματική μονάδα υψηλής πίεσης μονφασική ή τριφασική με κόπλερ μεταξύ αντλίας και μοτέρ και προστασία θερμικού μέσα στο μοτέρ. Το μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα 24 ώρες. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και είναι κατασκευάσμενο ώστε να διασφαλίζει την ασφαλή χρήση του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Μέγιστη πίεση λειτουργίας 140bar, διανομή 10 λίτρα / λεπτό ( επαγγελματική αντλία υψηλής πίεσης με κεραμικά πιστόνια ). Μοτέρ ισχύος 2,2KW 1450 στροφές 220V.

Επαγγελματική μονάδα υψηλής πίεσης KM300

Διακόπτης λειτουργίας για υψηλή πίεση ( ON / OFF ) IP65
Περιστρεφόμενη βούρτσα 80cm
Περιστρεφόμενη βούρτσα 100cm
Βάση βούρτσας
Προέκταση (7 * 1,50mt +  αναγωγή )
Προέκταση με αναγωγή 1,5mt
Προέκταση 1,5mt
Βούρτσα (40cm πλάτος)
Βούρτσα (25cm πλάτος) με δέστρες
Στήριγμα βούρτσας με 4 μπεκ
PVC εύκαμπτο λάστιχο μήκους 5 μέτρα
Λάστιχο υψηλής πίεσης 30 μέτρα
Λάστιχο υψηλής πίεσης 50 μέτρα

Μηχάνημα καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ